Objects & Sounds

Technisch gezien geen artiest, maar we kunnen ze niet laten ontbreken in ons overzicht. Het duo Alec en Aimee zijn nl. de bedenkers achter de allereerste mood-based record store. Een uniek vinylstore concept die je toelaat verder dan de grenzen van genres nieuwe muziek te ontdekken.

Muziek is diverser dan ooit tevoren. Het is dan ook niet gek om over de muren te kijken en open te staan voor verschillende genres van muziek. Maar hoe ga je nu te werk? Hoe ontdek je nieuwe muziek? ... Zonder uren platen te beluisteren en je vingers tot bloedens toe door de vinylbakken te laten razen.

Het idee is even simpel als het briljant is. De online shop van Alec Seynaeve en Aimee Bacallan laat je toe op basis van je mood en waar je op dat moment zin in hebt een selectie maken. Een uitgelezen selectie overigens, aangezien ze handmatig hun aanbod samenstellen. Geen eenheidsworst, geen 13 in een dozijn artiesten die je via Spotify hoort als je maar lang genoeg luistert. Neen, wel een resem aan alternatieve artiesten die het potentieel hebben een breed publiek te bereiken.

Samen met onze programmatoren brengen ze een fijne selectie vinylplaten (en cassetjes!) naar de pop-up. Hun eerste fysieke record store - want anders vind je hun selectie enkel online: www.objectsandsounds.com.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.