Salomé Mooij

Salomé Mooij (1990) is performer en theatermaker. Ze maakt in situ performances die zich kenmerken door een verlangen naar aftasten, uitvouwen en het verbinden van het micro en macroniveau in ons bestaan. Zo probeert ze de wereld rondom haar te begrijpen en zo onbevangen mogelijk te benaderen. In haar performance Reconstructie van een schuilplaats verkent ze de mogelijkheid van schuilplaatsen in de publieke ruimte van de grootstad.

Het Nest

In Het Nest word je uitgenodigd om deel te nemen aan een experiment: samen bouwen als gesprek. Daarbij laten we ons leiden door de architectuur van vogels. Zij bouwen hun nesten van binnenuit. Ze geven het materiaal vorm door er met hun borst, hun hart, talloze keren tegenaan te drukken. We zullen een nest bouwen in de publieke ruimte.

In ons experiment verkennen we hoe de handeling van het bouwen een vorm van spreken kan worden. Een gesprek waarin we kunnen onderzoeken wat we individueel en collectief nodig hebben om ons geborgen te voelen en hoeveel beschutting daarvoor nodig is.

“The house is a bird's very person; it is its form and its most immediate effort,
I shall even say, its suffering.
The result in only obtained by constantly repeated pressure of the breast.
There is not one of these blades of grass that, in order to make it curve and hold the curve, has not been pressed on countless times by the bird's breast, its heart, surely with difficulty in breathing, perhaps even, with palpitations” – Jules Michelet

Dit experiment is een creatie van Salomé Mooij in samenwerking met Building Conversation en KAAP.

Building Conversation is een platform voor dialogical art, dat zich toelegt op de ontmoeting tussen kunst, gesprek en samenleving. Als maker is Salomé verbonden aan SoAP Maastricht, het platform voor het werk van kunstenaars vanuit verschillende disciplines en achtergronden met oog voor diegene en datgene waaraan veelal voorbijgegaan wordt in de publieke ruimte.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.