Aksak Maboul + Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou

08/10
20:00 - 22:15
16 | ADD 19

Een double bill om u tegen te zeggen!

De legendarische avant rockband Aksak Maboul brengt een set vol elektronische en akoestische instrumentatie, improvisaties, songs, beats, gevonden objecten en geluidscollages.

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou brengt dan weer een mengeling van poëzie, muziek en dans recht uit de hypnotiserende, mystieke Gnawa-cultuur.

Deel het event op — Facebook Twitter

Aksak Maboul

Legendarische avant-rockband.

Hun debuutplaat Onze Danses Pour Combattre La Migraine werd onlangs heruitgebracht op Crammed Discs en is er eentje voor de eeuwigheid.

Maar na drie albums hield de band het midden jaren '80 voor bekeken. Met Figures, hun eerste echte nieuwe release in jaren, is Aksak Maboul weer helemaal terug van weggeweest. Op het album horen we elektronische en akoestische instrumentatie, improvisaties, songs, beats, gevonden objecten en geluidscollages.

Live wordt de band bijgestaan door een lading topmuzikanten: Faustine Hollander, Lucien Fraipont (Robbing Millions) & Erik Heestermans.

REVIEW Luminous Dash

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou

Hamzaoui brengt de rijke Afrikaanse trance-tradities naar AMOK.

Een groot deel van de Marokkaanse bevolking behoort tot de Gnawa-gemeenschap. Historisch verwijst de term “Gnawa” naar afstammelingen van slaven die eeuwen terug vanuit Midden-Afrikaanse landen werden gedeporteerd naar Marokko. De verschillende, toen nog onderdrukte, culturen vloeiden samen tot de nieuwe Gnawa-identiteit met eigen tradities, rituelen en een schatkist aan muziek, dans en literatuur.

De piepjonge Asmâa Hamzaoui kreeg de muzikale Gnawa-tradities met de paplepel ingegeven door haar vader en bekende Gnawa-muzikant Rachid Hamzaoui. Met haar eigen groep Bnat Timbouktou is ze een van de weinige vrouwelijke stemmen binnen de muzikale Gnawa-cultuur. In haar aanstekelijke, gospel-achtige desert blues met contrabas gitaarlijnen houdt ze steeds de geschiedenis van haar voorouders in het achterhoofd en bezingt ze in de traditionele Gnawa-taal thema’s als heimwee en lijden.

Programma

08 oktober 20:00 - 20:45
Aksak Maboul
08 oktober 21:30 - 22:15
Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou

Praktische info

08/10 20:00 - 22:15

Turnzaal Howest

16 | ADD 19

De ticketverkoop start op 17 augustus

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.