Aksak Maboul + Bhajan Bhoy

08/10
20:00 - 22:15
19

Een double bill om u tegen te zeggen!

De legendarische avant rockband Aksak Maboul brengt een set vol elektronische en akoestische instrumentatie, improvisaties, songs, beats, gevonden objecten en geluidscollages.

Bhajan Bhoy is het soloproject van gitarist Ajay Saggar, bekend van de punkjazz/impro formatie King Champion Sounds. Zijn debuut soloalbum "Bless Bless" kwam uit in juni 2020 en werd met universele lof ontvangen door de internationale muziekpers.

Deel het event op — Facebook Twitter

Aksak Maboul

Legendarische avant-rockband.

Hun debuutplaat Onze Danses Pour Combattre La Migraine werd onlangs heruitgebracht op Crammed Discs en is er eentje voor de eeuwigheid.

Maar na drie albums hield de band het midden jaren '80 voor bekeken. Met Figures, hun eerste echte nieuwe release in jaren, is Aksak Maboul weer helemaal terug van weggeweest. Op het album horen we elektronische en akoestische instrumentatie, improvisaties, songs, beats, gevonden objecten en geluidscollages.

Live wordt de band bijgestaan door een lading topmuzikanten: Faustine Hollander, Lucien Fraipont (Robbing Millions) & Erik Heestermans.

REVIEW Luminous Dash

Bhajan Bhoy

Kosmische, psychische gitaarmagie

Zijn debuut soloalbum Bless Bless kwam uit in juni 2020 en werd met universele lof ontvangen door de internationale muziekpers. Saggar speelt al langere tijd een belangrijke rol in de internationale indie gitaar scene. Met King Champion Sounds blaast Saggar de grenzen tussen punk, impro en jazz op. Het persoonlijkere Bless Bless project is het resultaat van de maanden dat Ajay zichzelf opsloot in zijn studio. Typeringen als kosmische, psychische gitaarmagie, sonische ragatrips, melodische mantra's en esoterisch elektronica komen in de buurt om deze unieke muziek te beschrijven.

Maar denk aan de muziek van verwante artiesten zoals Popol Vuh, John Fahey, Terry Riley en Robin Guthrie en je hebt al een notie van wat je mag verwachten.

Sinds juni presenteerde Bhajan Bhoy zijn solodebuut onder covid-regels in Groningen, Keulen en Rotterdam. Op verzoek van KAAP (en als waardige vervanger van Asmâa Hamzaoui + Bnat Timbouktou) opent hij voor Aksak Maboul tijdens AMOK, een primeur voor België.

"A gloriously blissed out set." (The Wire / augustus 2020)

RECENSIE: The Quietus

Programma

08 oktober 20:00 - 20:45
Bhajan Bhoy
08 oktober 21:30 - 22:15
Aksak Maboul

Praktische info

08/10 20:00 - 22:15

Turnzaal Howest

19

Er zijn nog enkele tickets te koop aan de deur!!!

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.