Altin Gün + Ami Dang

03/10
15:00 - 23:15
21 | ADD 24

De Turks-Nederlandse band Altin Gün mixt Turkse folk, disco, psych, funk en rock tot een opwindend geheel. Verschillende muzikale werelden smelten samen tot een uiterst fijne dansbare lekkernij vol frisse klanken en rauwe riffs van de luit-achtige saz.

Ami Dang mengt dan weer sitar, elektronische texturen, ambient synths en paranoïde sub-bassen.

We organiseren deze combi 2x. Eén keer in de namiddag en één keer 's avonds. Tussendoor is er een misviering in de Sint-Jakobskerk waar je uiteraard ook welkom bent.

Deel het event op — Facebook Twitter

< Close Encounters >
ism Cactus Muziekcentrum

Altin Gün

Psychedelica a la Turca

De Amsterdamse band Altın Gün brengt de Turkse psychedelische folkrock uit de seventies op onweerstaanbare wijze weer tot leven. De band bestaat uit muzikanten met zeer diverse achtergrond, van Nederlands en Turks tot Indonesisch. Obscure classics uit het genre worden door Altın Gün (Turks voor ‘gouden dag’) opgefunkt met andere maatsoorten, zoemende bassen, zwoele orgels en stevige riffs van het luit-achtige instrument de saz. Het resultaat: dansende en dampende clubs overal.
Tijdens deze concerten zal de band veel nieuw werk laten horen – muziek die ongetwijfeld het hart raakt, de knieën stimuleert en de ziel kneedt!

REVIEW: De Standaard

Ami Dang

Een verrijking van experimentele pop en elektronische muziek met de Indische muziekcultuur en omgekeerd.

Het gebruik van de sitar, het belangrijkste instrument uit de klassieke, Indische muziek en symbool van de hippie-stroming, heeft hier niets nostalgisch. Ami Dang is geïnteresseerd in onuitgegeven experimenten en de wil om gestoorde emoties te onderzoeken.

Iets onrustigs en sombers gaat van haar muziek uit. Tussen traditie en moderniteit, Oost en West, zoekt de Amerikaanse muzikante het buitengewone en het bizarre op.

REVIEW: Pitchfork

In thema van Close Encounters - in samenwerking met

Programma

03 oktober 15:00 - 16:00
Ami Dang
03 oktober 16:30 - 17:30
Altin Gün
03 oktober 21:00 - 22:00
Ami Dang
03 oktober 22:30 - 23:30
Altin Gün

Praktische info

03/10 15:00 - 23:15

Sint-Jacobskerk

21 | ADD 24

De ticketverkoop start op 17 augustus

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.