Altin Gün & Bear Bones, Lay Low

03/10
15:00 - 17:00
03/10
21:00 - 23:00
21 | ADD 24

De Turks-Nederlandse band Altin Gün mixt Turkse folk, disco, psych, funk en rock tot een opwindend geheel. Verschillende muzikale werelden smelten samen tot een uiterst fijne dansbare lekkernij vol frisse klanken en rauwe riffs van de luit-achtige saz.

Als Bear Bones, Lay Low maakt de Venezolaanse, maar in België residerende Ernesto Gonzàlez psychedelische electronica die hij uitbrengt op avant-garde en underground labels als KRAAK, Sloow Tapes en Troglosound.

Deel het event op — Facebook Twitter

< Close Encounters >
ism Cactus Muziekcentrum

Altin Gün

Psychedelica a la Turca

De Amsterdamse band Altın Gün brengt de Turkse psychedelische folkrock uit de seventies op onweerstaanbare wijze weer tot leven. De band bestaat uit muzikanten met zeer diverse achtergrond, van Nederlands en Turks tot Indonesisch. Obscure classics uit het genre worden door Altın Gün (Turks voor ‘gouden dag’) opgefunkt met andere maatsoorten, zoemende bassen, zwoele orgels en stevige riffs van het luit-achtige instrument de saz. Het resultaat: dansende en dampende clubs overal.
Tijdens deze concerten zal de band veel nieuw werk laten horen – muziek die ongetwijfeld het hart raakt, de knieën stimuleert en de ziel kneedt!

REVIEW: De Standaard

Bear Bones, Lay Low

Op een flamboyante maar ook waanzinnige pelgrimstocht tot aan de grenzen van de nakende verlichting.

Ernesto's muziek evolueerde van spontane bedroom noise/drone naar synthjams met hints naar library music en gebouwd op bezwerende ritmes, dub-effecten en heftige freak-outs. Hij is lid van de legendarische psychedelische jam band Sylvester Anfang / Sylvester Anfang II, naast tal van andere muzikale projecten. Bear Bones, Lay Low is een graag geziene gast op een heel divers amalgaam van podia: van festivals als Dekmantel, Meakusma en Psych over 9000 tot experimentele clubs als Les Ateliers Claus. Een bezwerende trip naar de donkerste krochten der psychedelica.

REVIEW: Enola

In thema van Close Encounters - in samenwerking met

Programma

03 oktober 15:00 - 16:00
Bear Bones, Lay Low
03 oktober 16:30 - 17:30
Altin Gün
03 oktober 21:00 - 22:00
Bear Bones, Lay Low
03 oktober 22:30 - 23:30
Altin Gün

Praktische info

03/10 15:00 - 17:00

21:00 - 23:00

Sint-Jakobskerk

21 | ADD 24

Het concert van 21u is uitverkocht. Er zijn wel nog tickets beschikbaar voor het concert om 15u.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.