An Pierlé Quartet (ritueel parcours)

04/10
13:00 - 13:45
21 | ADD 24

We gaan op zoek naar muziek rondom ritueel en trance. Het overweldigend religieus patrimonium van Brugge staat sinds secularisering en digitalisering in zekere zin als ‘wees’ op de wereld. Voor de duur van AMOK kapen we die prachtige, maar vaak zeer beladen ruimtes met een nieuw geluid en nieuwe beweging.

In dit parcours volg je jouw eigen pad, maar starten en eindigen doen we samen, in de Sint-Jacobskerk - met An Pierlé Quartet en Pascal Schumacher.

Deel het event op — Facebook Twitter

Van serene en open landschappen tot expressieve Brechtiaanse cabaret-fun, met een gezonde dosis noise en trompetgeschal, versmolten met psychedelische grooves.

Pierlé’s composities zijn bewust compleet open gelaten om genoeg ruimte te laten voor experiment en improvisatie, maar nemen je ook bij de hand door de duidelijke vastheid en hooks in de melodieën. Het quartet brengt veelzijdige experimentele popmuziek met een twist, die zich strekt van serene en open landschappen naar expressieve Brechtiaanse Cabaret- fun, met een gezonde dosis noise en trompetgeschal versmolten met psychedelisch grooves.

Inmiddels voorzag het Quartet de veelgeprezen theatraal-filmische voorstelling “Sylvia” van Fabrice Murgia -voor het Théâtre National – Artara in coproductie met De Munt- van een fel gesmaakte jazzy en sferische, doch bij momenten wilde soundtrack. In november 2019 komt het live album “Sylvia” uit in een gelimiteerde vinyl oplage. Het is opgevat als een hoorspel om nog beter de energie van de voorstelling te kunnen vangen. Komt dat zien, komt dat zien!

Praktische info

04/10 13:00 - 13:45

Sint-Jakobskerk

21 | ADD 24

Onderdeel van het "Ritueel Parcours"

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.