Audiohacking

10/10
10:00 - 16:00
Gratis

Tijdens het stadsfestival AMOK wil vzw aifoon graag 'een audio interventie' doen in Brugge. Dit kadert in het stadsproject Phonorama, waar we in Brugge geluiden willen capteren om te bewaren in de tijd. Dit gebeurt door het opnemen van geluiden door inwoners van de stad.

Deel het event op — Facebook Twitter

Aifoon onderneemt af en toe acties met deze stadsgeluiden in de vorm van een publiek optreden. Tijdens AMOK willen ze graag deze geluiden een plaats geven in de stad door ze via luidsprekers te laten luiden in een rugzak op de schouders van stappende deelnemers.

We hadden dit kunnen vragen aan diezelfde Brugse inwoners die reeds de geluiden hebben verzameld maar geluidskunstenaar Stijn Dickel van vzw aifoon wil net een nieuwe laag toevoegen en samenwerken met enthousiaste Bruggelingen die nog niet betrokken zijn in het project.

Stijn heeft 20 rugzakken met een speaker in en bedacht een parcours en manieren van stappen die aan ieder geluid vasthangt. Om die geluiden terug in de stad te brengen zou hij graag een groep van 20 personen bijeenbrengen die mee dit parcours stappen met een geluiden rugzak.
Heel concreet zou hij deze actie, die hij audiohacking noemt, willen uitvoeren op zaterdag 10 oktober.Daarvoor zou hij met een groep willen samenkomen in de voormiddag om dat in de namiddag als een soort van flashmob uit te voeren.

Concreet:

  • zaterdag 10 oktober (10u - 17u)
  • verzamelen in Brugge (Groenestraat 19b)
  • onder begeleiding van geluidskunstenaar Stijn Dickel
  • repetitie in de voormiddag
  • audiohacking in de namiddag

VOLZET!

Praktische info

10/10 10:00 - 16:00

De Groenplaats

Gratis

VOLZET

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.