Azmari @AMOKATHON

02/10
17:30 - 18:15
Gratis

Het Brusselse Azmari versmelt al sinds 2015 verschillende genres als psychfunk, afrobeat, ethiojazz en oosterse klanken. Hun invloeden zijn bijzonder divers, gaande van Okay Temiz, Herbie Hancock, Cymande, The Heliocentrics, Fela Kuti, John Berberian, The Soul Jazz Orchestra tot Mulate Astatke. De hypnotiserende sound van Azmari wordt gedragen door een dominante sax en wilde afroritmes.

Deel het event op — Facebook Twitter

Psychfunk, afrobeat, ethiojazz en oosterse klanken komen samen tot een hypnotiserende sound die je meevoert in een vibrerende trance.

Haalde de band aanvankelijk zijn inspiratie nog vooral uit de uitmuntende Ethiopiques-reeks van Francis Falceto, dan liet een concertenreeks in Istanbul hen in de lente van 2018 ook kennismaken met de Turkse psychedelische rock uit de jaren zestig van de vorige eeuw, en deden ook instrumenten als de ney en de baglama of saz hun intrede in het repertoire van Azmari.

“Hun muziek brengt een levendige sfeer die zich uitstekend leent voor afgeladen zalen en prettig muzikaal verstorende festivals.” - Written in Music.

Verwacht live zeker een stortvloed van brullende saxofoon en wilde afroritmes!

Praktische info

02/10 17:30 - 18:15

Snuffel

Gratis

Registreren verplicht!

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.