Ben Bertrand (ritueel parcours)

04/10
16:15 - 17:00
21 | ADD 24

We gaan op zoek naar muziek rondom ritueel en trance. Het overweldigend religieus patrimonium van Brugge staat sinds secularisering en digitalisering in zekere zin als ‘wees’ op de wereld. Voor de duur van AMOK kapen we die prachtige, maar vaak zeer beladen ruimtes met een nieuw geluid en nieuwe beweging.

In dit parcours volg je jouw eigen pad, maar starten en eindigen doen we samen, in de Sint-Jacobskerk - met An Pierlé Quartet en Pascal Schumacher.

Ben Bertrand vinden we in de Blindekenskapel om 16.15u.

Deel het event op — Facebook Twitter

Brusselse componist knipoogt naar Terry Riley met minimalistische soundscapes.

De Brusselse componist/muzikant Ben Bertrand bracht in 2018 het onwezenlijk mooie album ‘NGC 1999’ uit op het label van kunstencentrum Les Ateliers Claus. Op dit meesterlijk miniatuurtje bewerkt Bertrand zijn basklarinetmelodieën met een batterij effectpedalen en creëert zo onaards dromerige composities die niet zouden misstaan tussen het beste werk van Gavin Bryars of Jon Hassell.

Minimalisten als Steve Reich en Terry Riley zijn nooit ver weg. Ben Bertrand speelde eerder onder andere al op Le Guess Who?, het Amsterdam World Minimal Music Festival en in AB als support van lawaaisensatie Senyawa.

Zijn nieuwste album Manes verscheen in maart 2020 op STROOM.

Praktische info

04/10 16:15 - 17:00

Onze-Lieve-Vrouw-van-Blindekenskapel

21 | ADD 24

Onderdeel van het "Ritueel Parcours"

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.