Brieven aan de stad

11/11
20:00 - 22:00
Gratis

Hoe kunnen we door nieuwe samenwerkingen, het delen van dromen en ideeën maar ook slim ruimtegebruik, een innovatieve, minzame stadscultuur in Brugge genereren? De lezingenreeks ‘Brieven aan de stad’ geeft positieve impulsen, plannen en prikkels aan de Stad Brugge, aan haar beleid, haar bewoners, haar organisaties, bewonderaars en makers.

Deel het event op — Facebook Twitter

Vier talks, vier ideeën voor de stad

Voor deze derde editie bundelen de initiatiefnemers (De Republiek en Architectuuratelier Dertien12) de krachten met AMOK en mogen we opnieuw creatieve input verwachten van vier boeiende sprekers.

Stijn Dickel

De Stadsrepubliek en KAAP stelden zich de vraag hoe de inwoners van de wijk rond de Sint-Jakobsstraat luisteren naar hun buurt en naar de stad. Dit onderzoeken ze samen met geluidskunstenaar Stijn Dickel (aifoon), die tijdens de eerste editie van AMOK het langdurig project Phonorama lanceert. Hij zal buurtbewoners op sleeptouw nemen tijdens een geluidswandeling en hen uitnodigen om op geluidenjacht te trekken met een ‘eifoon’, een opnametoestel in de vorm van een houten ei. Hij vertelt hoe hij de stad beleeft, en vooral beluistert.

Peter Verhelst

Na vele omzwervingen keerde schrijver/dichter Peter Verhelst in de voetsporen van zijn geliefde terug naar de stad waar het allemaal voor hem begon. Vandaag bekijkt hij zijn geboortestad Brugge met een kritische blik en probeert hij ze tegelijk in al zijn onvolkomenheid opnieuw te omarmen. Samen met De Stadsrepubliek en de Stedelijke Bibliotheek legt hij het komende jaar een traject af waarbij hij ongekende boeken, erfgoedtekeningen, woorden en geschenken voor de toekomst verzamelt. Zijn brief ‘Ode aan de verbeelding’ is een eerste concrete oproep.

Brieven aan de Stad is een initiatief van De Republiek en Architectuuratelier Dertien12 waarin de kernkwaliteiten van onze stad worden ontpit. Er wordt nagedacht over individueel geluk, innovatief ondernemen, stadsvernieuwing, architectuur, de toekomst van Brugge en haar inwoners, en een correcte innesteling hiervan binnen wereldwijde doelstellingen.

Praktische info

11/11 20:00 - 22:00

AMOK Pop-up

Gratis

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.