Chalk and Talk: Bart Lodewijks + Pierre Muylle

13/11
20:00 - 21:30
Gratis

Krijtkunstenaar Bart Lodewijks en curator/kunstenaar Pierre Muylle zoeken, op vraag van KAAP, naar de verhalen van Brugge aan de hand van ontmoetingen met wie woont, leeft, werkt in de stad. Ze duiken samen een paar weken onder in de binnenstad en presenteren tijdens AMOK een eerste statie van een meerjarige tocht, bestemming onbekend.

Deel het event op — Facebook Twitter

De krijttekeningen van kunstenaar Bart Lodewijks verbinden plaatsen en mensen met elkaar. In publicaties, lezingen en rondleidingen vertelt hij hoe de ontmoetingen met bewoners het tekenen mogelijk maken. Hij vertelt over de interacties, de sympathie en het vertrouwen, maar ook over de argwaan en de weerstand die de tekening oproept. De verhalen leggen bloot wat zonder krijttekening onzichtbaar was gebleven.

Pierre Muylle creëerde met Zaher een voorstelling met objecten die hij meebracht van zijn reizen door Palestina. Nu duikt hij in zijn eigen stad. Hij volgt daarbij de lijnen van Bart Lodewijks. Op zoek naar de ontmoetingen die hem unieke objecten kunnen opleveren. Op zoek naar de objecten die hem de zonderlinge ontmoetingen aanleveren.

Praktische info

13/11 20:00 - 21:30

AMOK Pop-up

Gratis

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.