Come On Feet - granvat

10/10
20:00 - 22:00
19

De energieke dansvoorstelling Come On Feet ontstond vanuit liefde voor elektronische dancemuziek. Één van de subgenres is footwork, een muziek- en dansstijl die zich ontwikkelde in de straten van Chicago en waarbij het snelle voetenwerk in dance battles typerend is. Een combinatie van house, afro, footwork, urban, … en live clubmuziek is het recept voor deze avond!

Nadine Baboy brengt een solo als opwarmer voor deze stomende avond.

Deel het event op — Facebook Twitter

granvat - Come On Feet

De kracht en improvisatie van underground dansculturen met de flexibiliteit en technieken van hedendaagse dans.

Footwork heeft zijn oorsprong in Chicago. Vanuit de straatcultuur ontstond daar rond 2007 in wekelijkse ontmoetingen een nieuw genre waarin een nieuw tempo in de muziek hand in hand gaat met het snelle voetenwerk in de dans. Het is de eerste keer dat deze underground battledance tot een performance wordt gekneed. De electronic-produced footwork-muziek vormt het uitgangspunt en inspiratiebron voor de soundtrack van de broers Bert en Stijn Cools (granvat), die al improviserend het genre ontleden en heropbouwen op synth-gitaar en elektronische drum.

Choreograaf Quan Bui Ngoc (Les Ballets C de la B) en Sirr TMO (Teklife crew), een van de grondleggers van de dansvorm, en vijf dansers gaan in dialoog met de muziek en combineren de kracht en het improviserende van de footwork met de souplesse en technieken uit de hedendaagse dans.

Deze voorstelling wordt aangeboden door SABAM for Culture.

SUPPORT: SOLO NADINE BABOY

De kunst van poëzie en dans op het ritme van een krachtig thema.

In Un Nouveau Souffle onderzoekt Nadine Baboy hoe dans het woord kan nemen en zet ze omgekeerd woord in beweging om. Beweging die een nieuwe adem geeft aan een wereld die zijn adem noodgedwongen heeft moeten inhouden.

Un Nouveau Souffle rijst op uit de chaos en wil licht in de duisternis brengen. Taal vloeit over in beweging en vertelt een nieuw verhaal, dat zich inschrijft in de geschiedenis met grote G. Nadine Baboy is een gepassioneerd podiumkunstenaar. Als danser, choreografe, actrice, en dichteres put ze inspiratie uit artistieke en culturele métissage. Ze vertrekt telkens vanuit een schrijfproces dat zowel poëtisch als choreografisch kan zijn.

Programma

10 oktober 20:00 - 20:30
Solo - Nadine Baboy
10 oktober 21:00 - 22:00
Come On Feet - granvat

Praktische info

10/10 20:00 - 22:00

MaZ

19

Nog enkele tickets te koop aan de kassa

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.