De Beren Gieren / Kaamos

14/11
20:00 - 22:30
15 add (Tickets te koop aan de kassa)

AMOK duikt in één van de absolute eye-catchers van de Stadsrepubliek, de indrukwekkende Sint-Jakobskerk die geroemd wordt omwille van de uitmuntende akoestiek. We brengen er een unieke double bill met het jubileum van het avontuurlijkste pianotrio van de Lage Landen en de première van een Fins-Belgisch duo.
Vestimentaire noot: de Sint-Jakobskerk is niet verwarmd. Wij voorzien alvast dekentjes, maar extra warme kledij is geen overbodige luxe.

Deel het event op — Facebook Twitter

Unieke double bill in betoverende atmosfeer.


De Beren Gieren

De Broens­ge­buzzes vormen een rode draad in het oeuvre van De Beren Gieren. Deze muzikale miniatuurtjes, die telkens in hun platen terugkeren, bundelen ze nu ter ere van hun 10-jarig bestaan. Tien muziekstukjes over schoonheid en vergankelijkheid. Live laten ze deze kleine verhaaltjes in dialoog gaan met de betoverende atmosfeer en akoestiek van een kerk. Voor AMOK doen ze dit in het unieke kader van de Sint-Jakobskerk, die een breed scala van uiteenlopende kunststijlen over tien eeuwen heen bundelt (gaande van gotiek over renaissance tot barok en rococo). Tien jaar De Beren Gieren, tien preludes. Met veel nagalm.

Fulco Ottervanger (piano), Simon Segers (drums), Lieven Van Pee (contrabas)


Kaamos

De naam van dit muzikale duo verwijst naar de periode van duisternis in Finland wanneer de zon niet over de horizon komt. Ze verbinden Finse mythologie en Nathans composi­ties in een zoektocht naar de muzikale dimensies van licht en duisternis. Hun debuutplaat, eerder dit jaar opgenomen in de Sint-Augustinuskerk in Antwerpen, komen ze nu live voorstellen in de Sint-Jakobskerk.

Nathan Wouters (contrabas), Aino Peltomaa (zang)

Programma

14 november 20:00 - 20:40
Kaamos
14 november 20:50 - 21:50
De Beren Gieren

Praktische info

14/11 20:00 - 22:30

Sint-Jakobskerk

15 add (Tickets te koop aan de kassa)

De Sint-Jakobskerk is niet verwarmd. Wij voorzien alvast dekentjes, maar extra warme kledij is geen overbodige luxe.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.