Female voices + Splinter Sessions

10/11
17:00 - 23:00
18 add (tickets te koop aan de kassa Ryelandtzaal / Snuffel

Samengestelde avond op twee verschillende locaties. In de Ryelandtzaal gaat het om de basis van alle muziek: de stem, meer bepaald de vrouwelijke stem. Harmonieën, galm en samenzang vullen de kerk van het voormalig Theresianenklooster. Tegelijk is er in De Snuffel de verrijzenis van de Splinter Sessies, die garant staan voor een avantgardistische mix tussen post-rock, klassiek en free impro.

Deel het event op — Facebook Twitter

Elektronische en akoestische texturen

NYX Electronic Drone Choir & Lynn Cassiers

Het Londense NYX Electronic Drone Choir wil de rol van het traditionele vrouwenkoor opnieuw vormgeven door het volledige spectrum van de collectieve stem als instrument te verkennen. Ze maken hiervoor gebruik van nieuwe vocale technieken en live-elektronica. Als zogenoemd ‘drone choir’ creëren ze soundscapes met zowel elektronische als akoestische texturen.

NYX ontwikkelt ook regelmatig creaties met andere zangeressen zoals Gazelle Twin, Hatis Noit en Iona Fortune. Speciaal voor AMOK bundelen ze de krachten met vocaliste/elektronicawizard Lynn Cassiers. Het concert in de Ryelandtzaal bestaat uit twee onderdelen: een set van NYX, aangevuld met een stuk met Lynn Cassiers als gast.


Ingetogen maar sprankelend

Chantal Acda: Pūwawau

Zes muziekcomposities. Zes researchers. Eén koor. Eén vertellende stem. Eén ensemble. Zang is al jaren de reflectieve ruimte van Chantal Acda (Isbells, Sleepingdog, True Bypass). In deze muziekperformance onderzoekt ze de verbindende kracht van zang en bevraagt ze onze stem. Samen met het Nederlandse kamerkoor NXT en vertrouwde muzikale compagnons dompelt ze je onder in een verzonken, ingetogen en immer sprankelende wereld. Valgeir Sigurdsson, welbekend van zijn werk voor Björk en Feist arrangeert deze voorstelling. Josse De Pauw ging voor de teksten aan de slag.

Nieuwe release: Puwawau


Zang, elektronica & avantgarde

Lilly Joel

Lynn Cassiers heeft een betoverende stem, die ze nu eens ongegeneerd fluisterend, dan weer vol effecten op je loslaat. Toetsenist Jozef Dumoulin is een sluimerende vulkaan, op discrete wijze onmisbaar als een soort bedrieglijke ‘stille kracht’. Samen gaan ze als Lilly Joel op zoek naar een eigen, unieke sound. Voor hun merkwaardige klankuniversum plukken ze invloeden uit hedendaagse klassieke muziek, minimalisme, avantgarde, impro en elektronica. Lilly Joel neemt je mee op een fabelachtige en fragiele trip, de perfecte soundtrack voor een cultserie als Twin Peaks. Op AMOK brengen ze ook een ware primeur, want Jozef Dumoulin zal er voor het eerst met dit duo ook op een orgel spelen.


Expressieve, vrije impro

Transtilla

Transtilla is het duo van Friese muzikanten Romke Kleefstra en Anne-Chris Bakker. In de afgelopen tien jaar werkten zij al samen in het trio Kleefstra|Bakker|Kleefstra en de groep Tsjinlûd. In het voorjaar van 2019 verscheen de goed ontvangen debuutplaat van Transtilla op het Duitse Opa Loka Records. Hun drone ambient, waarvoor ze vertrekken vanuit vrije impro, is expressief en bouwt voort op een constant aanwezige onderhuidse spanning.


Dromerige composities

Ben Bertrand & Otto Lindholm

Ben Bertrand bewerkte voor zijn meesterlijk mooie album NGC 1999 melodieën voor basklarinet met een batterij effectpedalen. Zo creëert hij onaards dromerige composities met een vette knipoog naar minimalisten als Steve Reich en Terry Riley. Op AMOK brengt hij in duo met contrabassist Otto Lindholm (Piloot) het mooie minimalistische stuk van Gavin Bryars The Sinking of the Titanic.

Programma

10 november 17:00 - 17:30
Lilly Joel @ Ryelandtzaal
10 november 17:45 - 18:30
Ben Bertrand & Otto Lindholm @ Snuffel
10 november 18:45 - 19:30
Chantal Acda @ Ryelandtzaal
10 november 20:30 - 21:15
Transtilla @ Snuffel
10 november 21:30 - 22:15
NYX Electronic Drone Choir & Lynn Cassiers @ Ryelandtzaal

Praktische info

10/11 17:00 - 23:00

Ryelandtzaal

18 add (tickets te koop aan de kassa Ryelandtzaal / Snuffel

Je ticket is geldig voor de volledige avond op beide locaties

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.