Handmade Sounds

11/11
14:00 - 16:00
15 add (Tickets te koop aan de kassa in AMOK pop-up)

Met Handmade Sounds onderzoeken we, samen met Handmade in Brugge, de link tussen klank en creatieve ambachten, tussen geluid en makers. We nemen het publiek op sleeptouw langs drie verschillende locaties; elke performance duurt 20 à 30 minuten. Tussendoor kan je een doe-het-zelf-installatie bespelen.

Deel het event op — Facebook Twitter

Wandelparcours langs drie korte geluidsperformances


Dianne Verdonk

De Nederlandse geluidskunstenares Dianne Verdonk bedenkt, bouwt en bespeelt nieuwe elektronische muziekinstrumenten. Voor alle instrumenten die ze bedacht, geldt: om er geluid uit te krijgen moet je moet eerst iets doen. Het publiek krijgt daarom ook zelf de kans om de instrumenten zelf uit te proberen. Op AMOK presenteert ze drie van haar creaties: de Bellyhorn (een groot, beestachtig en knuffelbaar bas-instrument dat bespeeld wordt door in een grote hoorn te zingen), La Diantenne (een buigbare metalen plaat die ze buigt om de klank te vervormen) en de Pulseyarn (een grote, ritmische slinger). Met deze instrumenten maakt Dianne kleurrijke, elektro-akoestische liedjes en korte composities.


Hans Beckers & Teun Verbruggen: Sonitum Voda

Kan je met stoom muziek maken? Kan je water melodisch en ritmisch bespelen? Met de geluidsinstallatie Sonitum Voda onderzoeken soulmates Hans Beckers en Teun Verbruggen de klank van water en stoom. Sonitum Voda is het vervolg op Sonitum Horarium, een geluidsinstallatie met zand. Na de klank van zand is nu dus de klank van water aan de beurt. Sonitum Voda zoekt de grenzen op tussen muziek en performance en tussen klank en beeld.

Productie: ChampdAction
Coproductie: KAAP en KWP Pianofabriek


First Date: Karen Willems & Marianne Vandenbussche

Speciaal voor AMOK zetten we een ‘First Date’ op tussen een muzikante en een houder van het label ‘Handmade in Brugge’. In deze creatie komen beide werelden dichter bij elkaar.


Oorveeg

Met hun zelfgebricoleerde installatie ‘Oorveeg’ stellen geluidskunstenaars Benne Dousselaere en Thomas Smetryns je in staat om aan de hand van enkele eenvoudige handelingen je eigen mini-compositie te maken. Je gaat aan de slag met objecten en samples en eenmaal klaar laat je jouw zelfgemaakte creatie los op de nietsvermoedende stamgasten van De Republiek.

Handmade Sounds is een samenwerking van KAAP en Handmade in Brugge. Handmade in Brugge inspireert en stimuleert co-creatie en innovatie door het verbinden van ambachten en technologie. Zo draagt ze bij tot een creatief en gunstig klimaat voor makers en initieert ze crossovers met andere sectoren zoals erfgoed, economie, industrie, toerisme en onderwijs.

Programma

11 november 14:00 - 16:00
Sessie 1 : Dianne Verdonck, Sonitum Voda & First date

Praktische info

11/11 14:00 - 16:00

AMOK Pop-up

15 add (Tickets te koop aan de kassa in AMOK pop-up)

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.