Hi Hawaii: Songs from the second floor

13/11
20:00 - 21:30
15 add (Tickets te koop aan de kassa)

KAAP en Cinema Lumière brengen muziek en film samen tijdens AMOK. Het duo Hi Hawaii (het vroegere Geroezemoes) creëerde een nieuwe soundtrack bij de bekroonde film Songs from the Second Floor (Roy Andersson).

Deel het event op — Facebook Twitter

Livetrack cinema bij bekroonde film

Bij Hi Hawaii draait het om catchy popsongs met daaromheen een hoop aan ongebreidelde improvisaties en wilde solo's. Geen toeval dus dat ze precies voor een droefkomische film als Songs from the second Floor kozen toen ze vorig jaar in het kader van Film Fest Gent de vraag kregen om een film van een nieuwe soundtrack te voorzien.

In deze klassieker brengt de Zweedse grootmeester Roy Andersson een geabstraheerde vorm van de dagelijkse banale werkelijkheid. De film is een tragikomische ode aan het menselijke falen. Het absurdisme doet soms denken aan Monty Python of Jiskefet, maar dan veel ernstiger en verontrustender. Andersson weerspiegelt met zijn poëtische filmtaal een stevige vorm van maatschappijkritiek. Er is duidelijk iets goed mis met de wereld. Economisch, maar vooral ook moreel.

Een ‘Live Track Cinema’-productie van KASKcinema, Democrazy en Film Fest Gent

Jens Bouttery (drums, keys, vocals), Lennart Heyndels (bass, keys, vocals)

Programma

13 november 20:00 - 21:30
Hi Hawaii: Songs from the second floor

Praktische info

13/11 20:00 - 21:30

Cinema Lumière

15 add (Tickets te koop aan de kassa)

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.