Merope (ritueel parcours)

04/10
16:15 - 17:00
21 | ADD 24

We gaan op zoek naar muziek rondom ritueel en trance. Het overweldigend religieus patrimonium van Brugge staat sinds secularisering en digitalisering in zekere zin als ‘wees’ op de wereld. Voor de duur van AMOK kapen we die prachtige, maar vaak zeer beladen ruimtes met een nieuw geluid en nieuwe beweging.

In dit parcours volg je jouw eigen pad, maar starten en eindigen doen we samen, in de Sint-Jacobskerk - met An Pierlé Quartet en Pascal Schumacher.

Merope vinden we in Hof Bladelin om 16.15u.

Deel het event op — Facebook Twitter

Tussen hemel en aarde.

Met een angelieke stem, harp, prachtige harmonieën en minimale elektronica brengen ze oude Litouwse volksliederen over de connectie tussen mens, dromen en natuur. Na 9 days (2012) en Amaranthine (2015) verscheen afgelopen zomer derde album Naktės dat warm onthaald werd door de internationale pers.

De Belgische gitarist Bert Cools studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en won in 2010 de Erasmus Jazz Prijs. De Litouwse zangeres Indré Jugeleviciût, die ook de wonderschone kanklès bespeelt, zingt met een lieflijk, bijna fluisterende stem en bedient zich van (fonetisch) gezongen lyriek.

Soms wat meer ritmisch, behoudt de muziek zijn dromerige en filmische karakter.

Praktische info

04/10 16:15 - 17:00

Hof Bladelin

21 | ADD 24

Onderdeel van het "Ritueel Parcours"

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.