Pascal Schumacher (ritueel parcours)

04/10
18:00 - 19:00
21 | ADD 24

We gaan op zoek naar muziek rondom ritueel en trance. Het overweldigend religieus patrimonium van Brugge staat sinds secularisering en digitalisering in zekere zin als ‘wees’ op de wereld. Voor de duur van AMOK kapen we die prachtige, maar vaak zeer beladen ruimtes met een nieuw geluid en nieuwe beweging.

In dit parcours volg je jouw eigen pad, maar starten en eindigen doen we samen, in de Sint-Jacobskerk - met An Pierlé Quartet en Pascal Schumacher.

Deel het event op — Facebook Twitter

Betoverend en verstillend mooi.

De relatie van Pascal Schumacher met de vibrafoon begon zoals veel liefdesverhalen, op het eerste gezicht. Zijn unieke aanleg en gevoeligheid voor het instrument zijn ongeëvenaard, hij schoolde zich in niet minder dan vier van Europa's meest opvallende conservatoria, waaronder het Luxemburgs Conservatorium - waar hij nu ook percussie en jazzvibrafoon doceert.

Als componist schrijft Schumacher niet alleen voor ensembles, maar hij heeft ook voor film-, theater- en dansprojecten geschreven en geproduceerd.

Zijn debuut solo album, SOL, kwam uit in maart 2020. Centraal staat uiteraard de vibrafoon. Die heeft van nature uit een wat dagdromerige klank. Dat gegeven weet Schumacher – deels via technische beheersing, deels door de teugels vrijelijk los te zwieren – goed te beklemtonen. De muziek op Sol werkt initieel wat bevreemdend, maar gaandeweg neemt het met zijn sterk filmische kwaliteiten de luisteraar voor zich in en brengt hem of haar in een wat bedwelmende roes. Dit is weergaloze ‘headphone’ music ; uitgelezen gezelschap om af te dwalen in de rijke, weelderige natuur.” - Dansende Beren.

Praktische info

04/10 18:00 - 19:00

Sint-Jakobskerk

21 | ADD 24

Onderdeel van het "Ritueel Parcours"

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.