schroothoop (ritueel parcours)

04/10
14:45 - 15:30
21 | ADD 24

We gaan op zoek naar muziek rondom ritueel en trance. Het overweldigend religieus patrimonium van Brugge staat sinds secularisering en digitalisering in zekere zin als ‘wees’ op de wereld. Voor de duur van AMOK kapen we die prachtige, maar vaak zeer beladen ruimtes met een nieuw geluid en nieuwe beweging.

In dit parcours volg je jouw eigen pad, maar starten en eindigen doen we samen, in de Sint-Jacobskerk - met An Pierlé Quartet en Pascal Schumacher.

Schroothoop vinden we in de Blindekenskapel om 14.45u.

Deel het event op — Facebook Twitter

Wereldjazz met pvc-buizen, wasdraad en vuilnisbakken.

Exotische wereldmuziek met een snufje jazz, zo kun je de sound van Schroothoop omschrijven. Een beetje zoals Black ­Flower, de wereldjazzgroep van Nathan Daems.

Hun verhaal start in het grensgebied Jette-Laken, het residentiële 'nothing is ever gonna happen here'-gedeelte van Brussel. En ja, uit die nothing ontstond schroothoop.

Margo, Timo en Rik ontmoetten elkaar bij de Brusselse fanfare La Clinik du Dr. Poembak, waar ze qua bezetting meer binnen de lijntjes kleuren en instrumenten bespelen als drum, percussie, klarinet en saxofoon.

Ze besloten gesluikstort afval nieuw leven in te blazen en met hun vondsten een concert te geven. Uit gevonden plastieken vuilbakken bouwde Margo een drum, een wasdraad werd plots een contrabas en PVC-buizen werden door Rik omgetoverd tot fluiten en klarinetten. Om de buurt nieuw leven in te blazen, improviseerden ze een opzwepende slotact voor Laken on Stage. Al snel groeide de vraag naar meer. Het is meteen een mini-album geworden met de toepasselijke naam Klein Gevaarlijk Afval (Rebel Up Records), een muzikale roadtrip met zeven eigen nummers. Ingeblikte rommel.

REVIEW De Standaard

Praktische info

04/10 14:45 - 15:30

Onze-Lieve-Vrouw-van-Blindekenskapel

21 | ADD 24

Onderdeel van het "Ritueel Parcours"

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.