Simon Segers & Naima Joris

09/10
20:00 - 22:00
21 | ADD 24

Upcoming artist Naima Joris bracht al Klara en Radio 1 op de knieën met haar wonderbaarlijk mooie Bellybutton. Een prachtig lied op tekst van haar overleden zus.

Simon Segers is drummer bij bekende bands zoals De Beren Gieren, Black Flower enz. Maar solo hebben we hem nog niet veel aan het werk gezien.

Deze avond brengt twee straffe artiesten samen in een uiterst fijne double bill.

Deel het event op — Facebook Twitter

Simon Segers

Groove, bezwering en eindeloze klankkleur in een bezwerend evenwicht.

Geen enkel genre is voor Segers te gek. Zo is hij de laatste jaren zeer actief in zowel rock en pop als jazz- en free richtingen, waar hij steeds zijn eigen stempel op drukt. Door zijn jarenlange engagement in genre-overschrijdende projecten ontwikkelde Segers een heel eigen stijl. Hij drumt met een bezwerende, voortstuwende kracht die zowel repetitief als gevarieerd klinkt.

Als muzikant bij topbands als De Beren Gieren, Black Flower en MDCIII creëerde Simon Segers wel zijn unieke stijl: stevig in de time geënt, maar toch vrij. Solo gebruikt hij lang opbouwende motieven en houdt hij de spanningsboog strak gespannen. Verwacht geen songs in de klassieke vorm of perfect uitgevoerde stijloefeningen, maar krachtig opbouwende soundscapes die evolueren naar bedwelmende tribale escapades.

Naima Joris

Haar innemende stem vertelt dit verhaal, vanuit het hart klinken de songs van de ziel.

Soms brengt diepe miserie onwaarschijnlijk mooie dingen voort. Zo kwam Naima Joris tot het nummer Bellybutton, op tekst van haar overleden zus, Saskia.

Het werd de aanzet van een album rond verlies... met Naima op zowat alle instrumenten. Een productie van haar broer, Yassin Joris, maar het featured ook een sample van Niels Van Heertum. Naima is een hele straffe zangeres op het niveau van Melanie De Biasio, maar ook een getalenteerde multi-instrumentaliste.

Ze publiceerde midden april op YouTube ook een zeer ontwapenende homemade video waarin ze met een looper Cesaria Evora coverde. Een innemende versie van Sodade, eigenlijk een nummer van Armando Zeferino Soares.

Programma

09 oktober 20:00 - 20:45
Simon Segers
09 oktober 21:30 - 22:15
Naima Joris

Praktische info

09/10 20:00 - 22:00

Sint-Jakobskerk

21 | ADD 24

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.