Soep & Feiten | Inspiratienamiddag toekomst publiek religieus patrimonium

06/10
12:00 - 18:00
5

In de Brugse binnenstad is of was bijna een kwart van de (groene) ruimte verbonden aan religieus erfgoed. Tijdens Soep & Feiten spitst Kristof Lataire (Kapittel) zich specifiek toe op de Brugse context en gaat hij dieper in op de vraag hoe we deze transitie afstemmen op de hedendaagse behoeftes van de stad en haar inwoners.

In de namiddag nodigen we je ook uit voor een inspiratienamiddag rond de toekomst van het publiek religieus patrimonium.

Deel het event op — Facebook Twitter

Met kunstencentrum KAAP willen we ons steentje bijdragen aan de dialoog rond en de zoektocht naar de sociale verbindende waarde van dit patrimonium.

Dit doen we aan de hand van deze inspiratienamiddag, die tevens het startschot is van een langer co-creatief traject waarbij we samen met bewoners, verenigingen, buurtcomités of adviesraden onderzoeken hoe we deze transitie kunnen afstemmen op de eigentijdse behoeftes van de stad Brugge en haar inwoners.

We trappen de middag af in De Republiek met het gekende format Soep & Feiten met Kristof Lataire als centrale gast. Door samenwerking wil Kapittel burgers, beleidsmakers en organisaties met elkaar verbinden en versterken. Een genereus denken, zowel met oog voor de intentie en geest van de traditie als voor experiment en gedurfdheid. Tijdens Soep & Feiten kadert Kristof zijn ervaring met dergelijke projecten en spitst hij zich vervolgens toe op de Brugse context. Vervolgens verhuizen we naar Hof Bladelin, waar men in kleinere groepjes mee op sleeptouw wordt genomen door Kristof Lataire, Sofie Verscheure (YOT, Symposion), ontwerpend onderzoeker Tom Callebaut (tc plus/KU Leuven) en kunstenares Salomé Mooij om de verbindende sociale waarde, het publieke karakter en doel van religieuze ruimtes vanuit een ander perspectief te benaderen.

Met deze namiddag richten we ons voornamelijk op personen die actief betrokken zijn in scholen, verenigingen, adviesraden, buurtcomités en beleidsmakers omdat we samen met hen het vervolg van het traject willen vormgeven. Maar ook individuen die meer willen weten en willen meedenken over de transitie van een waardevol deel van de stad Brugge zijn van harte welkom.

Soep & Feiten met Kristof Lataire - inschrijven via 'tickets'.
Deelnemen inspiratienamiddag - inschrijven via evelyn@kaap.be.

Programma

06 oktober 12:15 - 13:00
Soep & Feiten
06 oktober 13:00 - 13:30
Pauze + wandelen naar Hof Bladelin (inspiratienamiddag)
06 oktober 13:30 - 14:15
Voorstelling werkgroepen met Kristof Lataire, Sofie Verscheure, Tom Callebaut & Salomee Mooij
06 oktober 14:15 - 17:15
Inspiratienamiddag
06 oktober 17:15 - 18:00
Slotbeschouwing

Praktische info

06/10 12:00 - 18:00

De Republiek

5

Soep & Feiten inschrijven via bovenstaande link, aansluiten bij de inspiratienamiddag doe je door te mailen naar evelyn@kaap.be

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.