Sunday Service

11/10
11:00 - 15:00
31

De verplichte mis op zondag lijkt voor velen lang verleden tijd maar wat betekent dit in ons dagelijks leven? Hebben we daardoor enkel de ontmoeting met de religieuze hogere verlaten, of ook vooral de ontmoeting met elkaar?
Welke rituelen hebben we nog om elkaar anders dan in een café, in de winkelstraat of op café te ontmoeten? Welke noodzaak blijft er over sinds onze verplichte zondagsdienst er niet meer is? Zijn er andere rituelen ontstaan die we automatisch met deze “rustdag” associëren?

Deel het event op — Facebook Twitter

Exclusieve brunch met AMOK makers

Tijdens Sunday Service creëren we tijd en ruimte om op verschillende manieren in ontmoeting te gaan met kunstenaars en met elkaar. We komen samen rond het ritueel van een maaltijd en genieten met z'n allen van een concert van percussioniste Karen Willems en sitarspeler Nicolas Mortelmans.

De Indische Bhumika Parekh serveert de lunch, met een verhaal in één van haar “Hindu Bowls”. Het is haar poging om in Europa rituelen en gewoontes uit haar geboorteland te delen en ons te inspireren.

Daarnaast verrassen kunstenaars ons met nieuwe creaties die zijn ontstaan tijdens AMOK en krijgen we de kans om stil te staan bij mogelijke nieuwe rituelen. Je wordt uitgenodigd om even de tafel te verlaten voor een ontmoeting met één van de artiesten in één van de bijzondere locaties van de Sint-Godelieveabdij.

In Sunday Service komen alle grote en kleine rituelen die zich ontwikkelden tijdens AMOK samen.

Deze voorstelling wordt aangeboden door SABAM for Culture.

Concert Nicolas Mortelmans & Karen Willems
De percussioniste Karen Willems creëert samen met sitarspeler Nicolas Mortelmans een unieke compositie tijdens het festival die ze samen zullen brengen tijdens de Sunday Service.

Salomé Mooij - Het Nest
In Het Nest word je uitgenodigd om deel te nemen aan een experiment: samen bouwen als gesprek. Daarbij laten we ons leiden door de architectuur van vogels. We zullen samen een nest bouwen in de publieke ruimte.

Ruben Nachtergaele - Stof en As

"Stof en As is een site-specifieke luisterperformance waarbij 12 mensen een reeks rituele handelingen meemaken. De performance werkt het best in een gebouw/ ruimte ‘in transitie’, tussen twee bestemmingen in. De herinnering aan de vroegere functie geeft lading aan het ritueel."

Stijn Dickel - Phonorama

Geluidskunstenaar Stijn Dickel zal samen met Karen Willems een geluidschoreografie verzorgen. Phonorama - een project van Stijn Dickel en aifoon vzw - capteert geluiden in de Brugse binnenstad om ze 20 jaar lang onder de grond te bewaren in een tijdscapsule. Meer info op www.kaap.be.

Barbara Raes & Colin H. Van Eeckhout - Omarme

Barbara en Colin zijn gefascineerd door het brengen van offers, afscheidsrituelen, zorg en pijn. Speciaal voor deze editie van AMOK creëren ze een vuurritueel, één op één. Een zachtsterk ritueel. Omarm dit allesverterende vuur.

Eva De Groote - Vergeef Mij
Je wandelt in een kloostertuin. In het gezelschap van een herinnering, een kleine spijt. Dat ene moment, dat specifieke voorval, zit opgeslagen in een hoekje van je lichaam. Vandaag zet je de ramen open. De wind neemt je woorden en je zuchten mee. Voor een reis langs nieuwe oorden.

Podcast - De Fabelachtige Stad
De Fabelachtige Stad is een podcast waarin zes stedelingen geportretteerd worden. Vertrekpunt is een memorabele ontmoeting tussen mens en dier. In de voorstelling zijn het de dieren uit de verhalen die de draad oppikken.

Een project van Ruben Nachtergaele en Eva De Groote met illustraties van Randall Casaer

Chef Bhumi - Hindu Bowls
Goed gevulde kleurrijke kommetjes geïnspireerd op verhalen en mythen van de Indiase Goden. Bij elke bowl hoort een unieke afbeelding en een apart verhaal gelinkt aan vegetarisch eten! Laat je smaakpapillen maar lekker verwennen!

Praktische info

11/10 11:00 - 15:00

Sint-Godelieveabdij

31

Tickets enkel in voorverkoop voor Sunday Service.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.