Thelonious - Zonzo Compagnie (6+)

17/11
14:00 - 15:00
15 add (Tickets te koop aan de kassa)

Zonzo Compagnie zet internationaal de trend voor muziekprojecten voor een jong publiek. Dat doet het onder meer via de creatie van voorstellingen die op een bijzondere manier muziek als uitgangspunt nemen. Ze betoveren het (jonge) publiek met intrigerende portretten van componisten (John Cage, Miles Davis, J.S. Bach, Thelonious Monk,...), verrassen met wonderlijke klankinstallaties en ontroeren met prachtige songs.

Voor de voorstelling Thelonious staan de muzikanten van De Beren Gieren op het podium.

Deel het event op — Facebook Twitter

Een rollercoaster door het leven van Monk

Met de familievoorstelling Mile(s)stones, een reis door het universum van Miles Davis, toerde Zonzo Compagnie de wereld rond. Met Thelonious realiseert het gezelschap nu een vervolg, dit keer rond de muziek en de figuur van een andere legendarische jazzmuzikant: Thelonious Monk. Deze voorstelling werd gecreëerd in De Groenplaats, tijdens AMOK keren we voor de voorstelling dan ook graag terug naar onze eigen residentieplek.

Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw voor een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours, en maakt daarbij grillige muziek vol verrassende harmonieën en avontuurlijke ritmes. Live muziek en videomapping betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Met live muziek van Fulco Ottervanger, Simon Segers en Lieven Van Pée van het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren.

Fulco Ottervanger (piano), Simon Segers (drums), Lieven Van Pée (contrabas), Nele Fack/Studio Sandy (videomapping), Benjamin Vandewalle (regie)

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP en De Grote Post. Met de steun van Vlaanderen en het Creative Europe Programme van de Europese Unie.

Programma

17 november 14:00 - 15:00
Thelonious

Praktische info

17/11 14:00 - 15:00

De Groenplaats

15 add (Tickets te koop aan de kassa)

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.